Vintercykelhytten

VinterCykelHytten_final_low-1

Illustration Magnus Jonsson Szatek

Vintercykling på FFAR
På FFAR forum för arkitektur är vi ständigt ute och cyklar. Även på vinterhalvåret. Under cykelvintern 2013-14 vill vi därför skapa en tillfällig oas där den ärrade vintercyklisten kan samla krafter över en kopp varm choklad och där novisen kan inspireras till att ta hjulet ut på de snötäckta vägarna.

I Stockholm ökar vintercyklismen stadigt och runt om i Sveriges kommuner diskuteras just nu vintercyklingens förutsättningar. Cykeln har blivit ett transportalternativ att räkna med även på vintern. Och att trotsa snö och kyla är inte så jobbigt som det låter, speciellt inte med kunskap och rätt utrustning. Cykelhytten på FFAR är en kunskapskälla och en guide till vintercyklingens
ABC. Men också, och inte minst, en värmande kärleksförklaring till vintercyklisterna, och de nya landskapen som väntar den som vågar.

En hytte för vintercyklister:
Tänk varm chocklad ur termos på fårskinnspäls framför brasan.

En konsumentguide i pryldjungeln:
Allt som den hågade vintercyklisten behöver veta om dubbar, belysning, trafikvett och klädkoder.

Ett snacksaligt cykelhak:
För alla som har skrönor att dela med sig av från vintervägarna. Eller för den som vill slinka in på en cykelföreläsning på vägen hem från jobbet.

Program:
13 januari kl 1700: Vintercykelhytten öppnar!

21 januari kl 1830: Vi visar filmen ”A Winter of Cyclists” av Mike Prentergast. Filmen är 64 minuter lång och visas på engelska. Efter filmen blir det häng runt lägerelden. Läs mera här.

28 januari kl 1830: Vintercyklingen i Stockholm. Diskussionskväll med bl.a Trafikkontoret i Stockholms Stad och Cykelfrämjandet.

Vintercykelhytten
13-31 januari 2014
Öppettider: 13-19
Adress: FFAR forum för arkitektur, Ringvägen 141 på Södermalm
T-Skanstull / Linje 3 Södermannagatan

FFAR forum för arkitektur är en plats för utställningar och samtal kring samtida arkitektur och stadsbyggnadsfrågor. Under 2013-2014 fördjupar vi oss i cykelkultur och cykelplanering i projektet GRUS. Vår ambition är att lägga grunden för ett informerat samtal kring cyklism och att bidra till en bred debatt om cykelns plats i staden, på vägen och i kulturen.

FFAR forum för arkitektur drivs av Anna Erlandson, Lars Fridén och Fritz Halvorsen